Raalte Koerier: Beekman Elektro: 50 jaar trouw aan de regio

Raalte Koerier: Beekman Elektro: 50 jaar trouw aan de regio

Erik Beekman is 3, als zijn ouders Beekman Elektro beginnen aan de Göbelstraat nummer 8. De garage is de showroom. De keukentafel de geïmproviseerde tv-werkplaats, die rond het middaguur ontruimd moet worden voor de boterham. Na 2 jaar, in 1974, verhuist Beekman Elektro naar de Stationsstraat waar de markante wit-/ bruingoedwinkel 31 jaar lang bekend staat om haar klantvriendelijkheid en service. Alle aandacht voor de klant! Of die nu voor een weerstandje van een stuiver komt, of voor een tv in de hoogste prijsklasse. Als de winkel in 2005 sluit, lijkt Beekman Elektro verdwenen te zijn uit het Raaltese. Maar niets is minder waar.

Beveiliging en Telecom
“De winkel was voor de particuliere klant, mijn moeder had daar de leiding. Mijn vader deed installatiewerk bij bedrijven.” Vertelt Erik Beekman. “Pa’s eerste grote opdracht was de elektrische installatie in het SRV-pand aan de Almelosestraat. Hij deed toen nog het E- en het W-werk. Dus elektra en loodgieterswerk.
In de economische crisis, eind jaren tachtig, nam het installatiewerk af. Mijn vader is toen gestopt met het loodgieterswerk en begonnen met beveiliging en telecom. Dat was toen erg in opkomst. Eind ‘91 ben ik in de zaak gekomen. Eerst als monteur beveiliging en telefonie, later op kantoor als werkvoorbereider en projectleider. Mijn eerste opdrachten waren de Karwei aan de Acacialaan en KAWE op het industrieterrein. De basis van wat we nu doen, is toen gelegd.”

Beekman Elektro anno nu
Als de winkel in 2005 sluit neemt Erik Beekman het bedrijf van zijn vader over. Hij richt zich op totaal­installatie. Dus elektra, verlichting, noodverlichting, inbraakbeveiliging, camerabewaking, toegangscon­trole, telefonie en geluidsinstallaties. “Met dit pak­ket hebben we voor bestaande en nieuwe opdrachtgevers mooie projecten mogen uitvoeren. Sinds 2018 maken we echt een spurt met klanten als Jumbo, Pan Oston en Jarola-Wildkamp. Trouwens, we vergeten nooit de kleinere klanten want zij hebben ons mede groot gemaakt.”

Vertrek uit de Stationsstraat
In februari bestaat Beekman Elektro 50 jaar. Erik Beekman is trots op wat hij heeft bereikt maar loopt daar niet mee te koop. De orderportefeuille is goed gevuld en om door te groeien is verhuizing uit het centrum niet meer tegen te houden. Het eerste ontwerp voor een nieuw pand op de Zegge VII is al klaar. Hopelijk is de nieuwbouw binnen 2 jaar gerealiseerd.

Zuinig op het team
Erik Beekman: “We groeien, maar wel met beleid. Opdrachten die niet in de planning passen, nemen we niet aan. De kwaliteit van ons werk is belangrijker dan het bedrag onder de streep. En daarnaast wil ik dat mijn jongens het leuk blijven vinden.

We hebben een team dat ongelooflijk loyaal is aan de onderneming, en daar ben ik zuinig op. Zij nemen hun verantwoordelijkheid en bepalen bijvoorbeeld onderling of ze overwerken, ik hoef dat nooit te vragen. En is er een calamiteit, zoals vorig jaar de brand in het Jumbo EFC, dan staan er spontaan 3 man de boel te fiksen. Het zijn jongens waar je op kunt bouwen. Ik geef ze dan ook inspraak in de klussen die we doen. Is een opdracht buiten ons gebied, met een reistijd van meer dan een uur, dan neem ik die opdracht alleen aan als de jongens er ‘ja’ tegen zeggen. Zonder dit team zouden we nooit zijn, waar we nu staan.”

0572-352511
info@beekmanelektro.nl